Lize vozíčkářů se v loňském roce podařilo získat grant od Nadačního fondu Lumius, díky jehož podpoře došlo k rozšíření nabídky půjčovny kompenzačních pomůcek.

Mechanický invalidní vozík s podpěrami na nohy

Díky tomuto novému vozíku došlo k rozšíření nabídky vozíků pro klienty, kteří se chtějí přemístit někam a zároveň potřebují mít nohu (nohy) ve stabilizované vodorovné poloze. Jedná především o klienty, kteří jsou krátce po chirurgickém zásahu či prodělané zlomenině dolní končetiny a bandáž či sádra na jejich noze jim nedovoluje nohu ohnout v koleni a zapřít do polohy pro klasický invalidní vozík. Nadační fond Lumius přispěl částkou 5 299,-Kč na pořízení tohoto speciálního vozíku.

vozvou

Baterie do pásového schodolezu

Pásový schodolez je kompenzační pomůcka, díky níž je možné tělesně postiženou osobu upoutanou na mechanický invalidní vozík přemístit do výše položených míst. Díky pásům, které jsou součástí schodolezu, lze pohodlně a bezpečně vytáhnout vozík přes schody v místech, kde není možné využít bezbariérový přístup či výtah.

Díky příspěvku Nadačního fondu Lumius ve výši 6 050,-Kč došlo k znovu zprovoznění pásového schodolezu, jehož pořízení je pro mnoho hendikepovaných osob finančně náročné a kteří si jej budou moci vypůjčit na přechodnou dobu nebo alespoň vyzkoušet manipulaci před zakoupením svého vlastního. Nadační fond přispěl na zakoupení nové baterie do tohoto schodolezu a tak organizace může klientům zapůjčit až 2 schodolezy současně.

schodoschodo 2

 

 

 

 

 

Křeslo klozetové

Půjčovna kompenzačních pomůcek se také letos rozrostla o novou toaletní židli, a to díky štědrému individuálnímu dárci
toalert

 

 

 

 

 

 

 

ZA VEŠKEROU PROJEVENOU PODPORU OBĚMA DÁRCŮM VELMI DĚKUJEME!

 limius